Türkiye’de Eğitim Reformu: Okullarda Yaratıcılığı Teşvik Etmenin Önemi Türkiye’de Eğitim Reformu: Okullarda Yaratıcılığı Teşvik Etmenin Önemi

2024-YKS'nin ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ek tercih süreci başlamıştı. Tercihlerini yaparak üniversite heyecanı yaşayan adaylar için ek yerleştirme sonuçları da duyuruldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçlarını resmi internet sitesinden erişime açtı.

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, 19 Eylül 2024 saat 14.00 itibarıyla ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlarına erişebilecekler. Yerleştirme sonuç belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak. Kayıt işlemleri için adayların, yerleştirildikleri üniversitenin belirttiği belgeler ve tarihler doğrultusunda başvuru yapmaları gerekiyor.

Editör: Berfin Bitirim