Milli Eğitim Bakanlığı, 2024/2025 eğitim öğretim yılı için güncellenmiş müfredat kapsamında bazı derslerin kaldırılacağını ve yeni derslerin ekleneceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin gereksiz tekrarlardan kurtarılması ve daha çağdaş bir eğitim verilmesi amacıyla bazı dersler müfredattan çıkarılıyor.

Özellikle ilkokul seviyesinde “Hayat Bilgisi” dersi, diğer ders içerikleriyle bütünleştirilerek kaldırıldı. Ortaokul seviyesinde ise, "Seçmeli Güzel Sanatlar" ve "Seçmeli Spor Etkinlikleri" dersleri artık zorunlu dersler arasına alındı, böylece seçmeli statüsü kaldırıldı. Lise düzeyinde, "Seçmeli Coğrafya" ve "Seçmeli Tarih" dersleri, ana ders müfredatına entegre edilerek daha kapsamlı bir hale getirildi.

İDDEF’ten dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere eğitim seti yardımı İDDEF’ten dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere eğitim seti yardımı

Bu değişikliklerin amacı, öğrencilerin ders yükünü hafifletmek ve daha etkili bir öğrenme süreci sağlamak. Yeni müfredat, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine daha uygun seçenekler sunmayı ve onları geleceğe daha iyi hazırlamayı hedefliyor. Detaylı bilgilendirme okullara gönderilecek ve öğretmenler de bu yeni müfredata göre eğitim verecek.

Kaynak: aslinda.com