İDDEF’ten dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere eğitim seti yardımı İDDEF’ten dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere eğitim seti yardımı

2024/2025 eğitim öğretim yılı için okul servislerinde önemli düzenlemeler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan yeni kurallara göre, okul servislerinde öğrenci güvenliği ve konforu en üst düzeye çıkarılacak. Yeni düzenlemelerle, servis araçlarının hijyen kuralları, güvenlik donanımları ve sürücü yeterlilikleri gibi konular sıkı bir şekilde denetlenecek.

Servis araçlarında emniyet kemeri kullanımı zorunlu hale getirildi ve her öğrenci için ayrı koltuk bulundurulması şartı getirildi. Araç içi kameralar ve takip sistemleriyle servislerin güzergah ve hız bilgileri anlık olarak izlenecek. Ayrıca, servislerde görev yapan sürücüler ve rehber personel, belirli eğitimlerden geçmek zorunda olacak.

Servislerde öğrenci iniş ve binişlerinde mutlaka rehber personelin eşlik etmesi zorunluluğu da yeni kurallar arasında yer alıyor. Veliler, servis güzergahlarını ve saatlerini online sistem üzerinden takip edebilecekler. Bu yeni düzenlemeler, öğrencilerin daha güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlamak ve velilerin içini rahatlatmak amacıyla uygulamaya konuluyor.

Kaynak: aslinda.com