Türkiye, 1980 Askeri Darbesi'nin bir ürünü olan 1982 Anayasası'nı kullanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da siyasi partilerle yaptığı görüşmelerde yeni anayasa çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Meclis'in 1 Ekim'de yeni yasama yılına girmesi ile birlikte çalışmalar daha da hızlanacak.

BAKAN TUNÇ'TAN ANAYASA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda gerçekleşen "Türkiye Buluşmaları" Programı'nda yeni anayasa hakkında açıklamalarda bulundu.

ASAL Araştırma: CHP'nin DEM ile mitingini halk doğru bulmuyor ASAL Araştırma: CHP'nin DEM ile mitingini halk doğru bulmuyor

"VESAYETÇİ ANLAYIŞTAN TAMAMEN ARINMIŞ BİR ANAYASAYI YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Bakan Tunç, vesayetçi anlayıştan tamamen arınmış, demokratik, sivil, katılımcı bir toplum sözleşmesi hüviyetinde, herkesin, her düşüncenin kendisini içinde bulduğu demokratik bir anayasayı yapmak zorunda olduklarını belirtti.

DEĞİŞMESİ İÇİN YETERLİ SEBEP NE?

Türkiye Yüzyılı'nın başında olunduğunu hatırlatan Bakan Tunç, şunları kaydetti, "Cumhuriyet'imizin 2. yüzyılının başında artık darbecilerin yazdırdığı bir anayasa ile devam etmemeliyiz. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile her şeyi bir tarafa bırakın, değişmesi için yeterli bir sebep."

"BİZ DİYORUZ Kİ BİRLİK OLALIM"

Bakan Tunç, 28. Dönem Parlamentosu'nda uzlaşma sağlanması demokratik bir anayasa yapılması konusunda siyasi partilerin mutabık olması yönünde temenni de bulunup, "Kim mutabık olursa, kim uzlaşmaya yanaşırsa, milletten takdir toplar, kim uzlaşmaz tavır içine girerse, kim darbeci anayasa ile devam edilmesi gerektiğini savunursa, onlar da milletten ilk seçimde cevap alır. O nedenle biz diyoruz ki birlik olalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA aslında.com