Miliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele ve siyaset gündemi hakkında açıklama yaptı.

DEVLET BAHÇELİ’DEN TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadele içinde olduğunu aktaran Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın ilk saldırıları olan 15 Ağustos 1984 Eruh ve Şemdinli saldırılarından 15 Ağustos 2024’e kadar geçen 14 bin 600 günde sivil ve resmi görevli şehit sayısının 14 bin 902 olduğunu aktardı.

Devlet Bahçeli terörün 40 yılda Türkiye’de yarattığı ekonomik kaybın 2,5 trilyon dolara yaklaştığının iddia edildiğini de hatırlattı.

Devlet Bahçeli, “Terörle mücadelenin ardışık ve bütünlükçü mahiyetinden dolayı yalnızca dağda gezen silahlı eşkıya kolunu etkisiz hale getirmek doğal olarak terörist ikmal kanallarını tasfiyede yetersiz kalmaktadır.” açıklamasında bulundu.

DEVLET BAHÇELİ'DEN DEM PARTİ'YE YAPILAN HAZİNE YARDIMI KESİLSİN ÇAĞRISI

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti'ye yapılan Hazine yardımının kesilmesi için çağrıda bulundu. DEM Parti'nin farklı kalemlerle devletten 2024 yılında toplam 940 milyon lira alacağını söyleyen Bahçeli, "Neredeyse 76 bin emeklimizin hakkı terör örgütüne adeta kurşun, silah ve bomba parası olarak hibe edilmektedir." dedi. 

DEVLET BAHÇELİ’DEN AHMET ŞIK’A SERT TEPKİ

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Can Atalay oturumunda yaşanan ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşmasındaki sözler üzerine başlayan kavgayı da değerlendirdi. Bahçeli, Ahmet Şık’ı ve DEM Parti’yi sert sözlerle eleştirdi.

TBMM'nin 16 Ağustos'ta Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplantısında TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın provokatif sözleri üzerine başlayan kavgada 2 milletvekili yaralanmıştı.

Bahçeli, Ahmet Şık'ın 2018'de TİP'e ayrılan kontenjan ile HDP'den milletvekili seçildiğini hatırlatarak; “Dağda kovalanıp başı ezilen, sınır ötesinde kaçacak ve sığınacak in bulmakta zorluk çeken hainlerin siyasi destekçileri artık iyice azgınlaşmışlardır. “Bu devlet yıkılmalıdır” diyen bir soysuz, DEM kontenjanlı TİP milletvekilidir. Sövüp saydığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesinden emekli maaşı dışında her ay 170 bin lira milletvekili maaşı almaktadır. Bu yürek yaralayan gerçek milli vicdanları kanatmaktadır.” açıklamasında bulundu.

DEVLET BAHÇELİ'DEN MİLLETVEKİLİ MAAŞI ÇIKIŞI

Bahçeli, TBMM'de DEM Partili 57 milletvekilinin devlet hazinesine yıllık maliyetinin 116 milyon 280 bin lira olduğunu hatırlattı. 

DEM Partililer için görev yapan 171 milletvekili danışmanın hazineden aldığı yıllık maaşın 133 milyon 380 bin lira, 10 grup danışmanının yıllık maaş yükünün ise 9 milyon 400 bin lira olduğunu aktaran Bahçeli, 30 büro personelinin yıllık maaşının ise 23 milyon 400 bin lira olduğunu vurguladı. 

DEVLET BAHÇELİ'DEN 4 ÖNERİ

Devlet Bahçeli gelişmeler karşısında alınması gereken tedbirler hakkında 4 önerisine de açıklamasında yer verdi. 

DEM Parti'ye hazine yardımının kesilmesini talep eden Bahçeli, bu kaynağın şehit ailelerine aktarılması gerektiğini de söyledi. Bahçeli, DEM Partili milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının de bir an önce sonuçlanması gerektiğini söyledi. 

Öte yandan Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yeniden düzenlenmesi ya da kapatılması hakkında da çağrıda bulunması dikkat çekti. Bahçeli, kürsü dokunulmazlığının sınırlarının da yeniden çizilmesini istedi.

Devlet Bahçeli’nin açıklamasının devamı şöyle oldu:

Hulusi Akar: Eğitim ile öğretimin ne olduğunu anlamayanlar var! Hulusi Akar: Eğitim ile öğretimin ne olduğunu anlamayanlar var!

"Gelişmeler karşısında ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır.

İkinci önerim, teröre yardım ve yataklık yapan, somut delillerle suçu sabit görülen sözde milletvekillerinin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların acilen mahkemeye çıkarılmasıdır.

Üçüncü önerim, yeni anayasa sürecinde, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır.

Dördüncü önerim de, TBMM Genel Kurulu’nda anlam ve ahlaki bağlayıcılığını temelden kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesidir."

Kaynak: Aslında.com