Tuğçe Huy / Muhabir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinde hızla yayılan ve "Münbiç'te Kürtçe isimlerin olduğu mezarlar parçalanıyor" şeklinde yayılan iddiaların asılsız olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin, 2020 yılında Suriye'nin Halep ilinin batısındaki Heyyan ilçesinde Esed güçlerinin sivillere ait mezarlıkları tahrip ettiği esnada çekildiği belirtildi.

İDDİAYA DAYANAK OLAN GÖRÜNTÜLER ESKİ TARİHLİ

DMM, sosyal medya hesaplarından yayılan görüntülerin güncel olmadığını ve Münbiç ile bir ilgisi bulunmadığını ifade etti. Görüntüler, 2020 yılında Esed rejiminin Heyyan ilçesinde sivillerin mezarlıklarına yönelik gerçekleştirdiği tahribatı gösteriyor. Bu durum, kamuoyunun manipüle edilmesi amacıyla terör örgütleri tarafından kullanılan eski bir video olarak tespit edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu Resmi Gazete'de yayımlandı: Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

KAMUOYUNUN YANILTILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

DMM, söz konusu asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Dezenformasyon ve manipülasyon amacıyla yapılan paylaşımların, halkı yanıltmak ve olumsuz bir kamuoyu oluşturmak adına kullanılan yöntemler olduğunu belirten DMM, doğru bilgilere dayalı haber kaynaklarına başvurulmasını tavsiye etti.

Editör: Tuğçe Huy