GÜNDEM

DMM’den ‘AYM sitesi’ne erişim engeli iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 'Anayasa Mahkemesi sitesine erişim engeli' getirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dezenformasyonla Mücadele Müdürlüğü (DMM) tarafından yapılan açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) resmi internet sitesine erişim engeli getirildiği iddiaları yalanlandı.

SORUNUN KAYNAĞI TRAFİK YOĞUNLUĞU

DMM’den yapılan açıklamada; AYM’nin sitesinde trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan sorunun mahkemenin kararıyla ilişkilendirilmesinin dezenformasyon olduğu bildirildi.

DMM’nin açıklamasında; “Anayasa Mahkemesinin Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/88 esas sayılı kararının ardından internet trafiğindeki yoğunluk nedeniyle siteye bir süredir erişim sağlanamamaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

Öte yandan Dezenformasyonla Mücadele Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada AYM’nin ilgili kararı hakkında da bilgi verildi.

"KARAR, DMM ÇALIŞMALARI AÇISINDAN SONUÇ DOĞURMAMAKTADIR"

Açıklamada, “karar, doğrudan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanına bağlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizin çalışmaları açısından herhangi bir sonuç doğurmamaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

DMM’nin açıklaması şöyle oldu:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığının basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal etti. Kararın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çalışmalarına devam edemez" iddiası manipülasyondur.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik müdahale yetkisi zaten bulunmamaktadır. Ayrıca karar, doğrudan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanına bağlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezimizin çalışmaları açısından herhangi bir sonuç doğurmamaktadır.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yetkisini İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesinde sayılan Başkanlığın genel görevlerinden almaktadır. Merkezimiz çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdürmektedir. Anayasa Mahkemesinin verdiği karar, İletişim Başkanlığına bağlı bazı daire başkanlıklarının kuruluş kararnamesi ile ilgilidir. Anayasa Mahkemesi bazı maddelerin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi değil, kanun ile düzenlenmesi gerektiğine dair hüküm vermiştir.”