Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalanarak gözaltına alınanmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Serdar Sertçelik'in 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandığı kaydedildi.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan, 'Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak', 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma', 'Kasten Öldürme', 'Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme', 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma' suçlarından Kırmızı Bülten ile 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası seviyede aranan Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan'da 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı."
"Ayhan Bora KAPLAN suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada gizli tanık ve sanık olan firari Serdar SERTÇELİK’in yurtdışından getirilmesi amacı ile MİT ve İçişleri Bakanlığı devreye girdi.
MİT, Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu düşünülen Serdar SERTÇELİK’in Karadağ’da olduğunu tespit etti. Serdar SERÇELİK’in yeri anında Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı.
Eş zamanlı olarak Interpol tarafından Serdar SERTÇELİK hakkında “Kırmızı Bültenle Arama Kararı” çıkarıldı.
Hakkında Kırmızı Bültenle Arama Kararı çıkarıldığını öğrenen firari Serdar SERTÇELİK, Karadağ’dan karayolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan’a kaçtı.
Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ile yakalandı. Adalet Bakanlığı, şahsın iadesi için adli süreci başlattı."
SERDAR SERTÇELİK KİMDİR?
Ankara'da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'a çalışan ve bazı eylemlere karıştığı belirtilen Serdar Sertçelik, "yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları kendisine zorla imzalattırıldığını" ileri sürerek Ankara Emniyetini suçlamıştı. İfadeyi verdiğinin ertesi günü elektronik kelepçe takılarak tanık koruma programına alındığını ancak istediği her yere gidebildiğini anlatan Sertçelik, "kendisine yapılan operasyonun göstermelik olduğunu ve yurt dışına kaçmasına müsaade edildiğini" ileri sürmüştü.