Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dışişleri Bakanlığı, UAD’ın görüşünün Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze'yi içerdiğini, çünkü Mahkeme'nin bunların "birlik, bitişiklik, bütünlük ve saygının korunması gereken tek bir toprak birimi" oluşturduğunu düşündüğünü belirtmektedir. Mahkeme, İsrail'in Filistin topraklarındaki yasadışı varlığını mümkün olan en kısa sürede sona erdirme, tüm yeni yerleşimleri durdurma, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşimcileri tahliye etme ve bu tür yasadışı uygulamalardan etkilenen herkese tazminat ödeme yükümlülüğü altında olduğunu teyit etmektedir.
Bakanlık, Katar Devleti'nin mahkemenin tutumuna desteğini yineler ve tüm devletlere ve uluslararası örgütlere İsrail'in yasadışı uygulamalarını tanımamaları veya desteklememeleri yönündeki çağrısını yineler.
Bakanlık, Uluslararası Adalet Divanı'nın tavsiye görüşünün saygı duyulması gereken uluslararası hukukun yüksek hükümlerini yansıttığını belirtmektedir. Ayrıca tüm ülkeleri, Divan görüşünün derhal ve koşulsuz uygulanması yönünde çalışmaya çağırmaktadır.
Bakanlık, Katar'ın Filistin davasının adaleti ve kardeş Filistin halkının meşru haklarını destekleme konusundaki ahlaki zorunluluğu konusundaki kararlı duruşunu yineliyor. Ayrıca, İsrail apartheid işgalini sona erdirmek, 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanımak ve Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkını tam olarak elde etmek için birlikte çalışma ihtiyacını vurguluyor”