Dünya, maymun çiçeği virüsü paniği devam ederken bu kez Oropouche virüsü tehlikesiyle karşı karşıya… Kolaylıkla bulaşabilen bu virüs türü de ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. İşte Oropouche virüsü ile detaylar… 

Oropouche Virüsü

Oropouche virüsü nedir?

Oropouche, tropikal bölgelerde, özellikle Güney Amerika ve Karayipler'de görülen bir virüstür. Oropouche ateşi adı verilen bir hastalığa neden olur. Virüsün bulaşma yönü ise hayvanlar. Genellikle sivrisinekler ve diğer böcekler aracılığıyla insanlara bulaşır. Hastalık, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, eklem ağrıları ve bazen de döküntü gibi belirtilerle kendini gösterir. Oropouche virüsü, Batı Nil virüsü, Zika virüsü ve Dang humması gibi diğer arbovirüslerle (böcekler aracılığıyla yayılan virüsler) benzerdir.

Bu virüsle enfekte olan çoğu kişi ciddi bir hastalık geçirmez. Belirtiler de genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Sadece nadir durumlarda, ciddi etkilere yol açabilir.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 825 terörist etkisiz hale getirildi Bakan Yerlikaya duyurdu! 825 terörist etkisiz hale getirildi

Oropouche virüsü belirtileri neler?

Oropouche virüsünün neden olduğu hastalık genellikle şu şekilde kendini gösterir: 

Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, döküntü, gözlerde ağrı ve ışığa duyarlılık, mide bulantısı ve kusma, yorgunluk ve halsizlik.

Belirtiler genellikle enfeksiyondan birkaç gün sonra başlar ve çoğu vakada hafif geçer. Birkaç gün en fazla bir hafta içinde kaybolur. Ancak, bazı durumlarda belirtiler daha uzun sürebilir ve hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir.

Oropouche Virüsü Sivrisinek

Oropouche virüsünün tedavisi var mı?

Virüsün kesin bir tedavisi yoktur. Uygulanan tedaviler de genellikle belirtileri hafifletmeye yöneliktir. Tedavi semptomları hafifletmeye yöneliktir, çünkü virüsün kendisi için spesifik bir tedavi bulunmamaktadır. Oropouche virüsünden korunmak için sivrisinek ısırıklarına karşı önlem almak önemlidir.

Kaynak: aslinda.com