Platonik ABD Aşkı Ne Zaman Bitecek! - 2 -

Cevabında ise samimiyetten uzak tam bir profesyonel siyasetçi üslubunda cevap verdi. Dedi ki: “ Çünkü bu ordudan atılmış askerler generallik gibi yüksek görevler istiyorlar”. Böyle bir sözün doğru olamayacağını kendisi de gayet iyi biliyordu. Fakat sıkışınca köşeye sıkışan şark kurnazlığı içindeki siyasetçilere yakışan bir biçimde cevap veriyordu. Bunedenle “bırakın generalliği haksız yere ordudan atıldığı halde tazminat dahi alamadıklarını, bu sözün çirkin bir yalan olduğunu” yüzüne karşı söyledim. Gerçekten de benim gibi Yüksek Askeri Şura kararı ile emekli edilenlere zaten hakları olan sosyal güvenlik primleri verilmiş; kararname mağduru binlerce asker arkadaşıma bırakın tazminatı zırnık dahi verilmemiştir. Burada vebal büyüktür.

Sanırım bunların karşılığı dünyada değil de ruzi mahşerde alınacaktır. Zira hükümet bu büyük ayıp karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Fakat ABD’de eğitim görmüş ve Batı’ya karşı aşırı derecede hayran kendi öz benliğine karşı duyarsız kişilerin önü açıktır. Bunlar sanki 15 Temmuz 2016 darbesi hiç olmamış gibi küstah tavırlarına devam etmektedirler. Allah ıslah eylesin… Bu acı ve insanı çileden çıkaracak derecede büyük ayıbı bir kenara bırakıp ABD’nin muhasım kabul ettiği ülkelere uyguladığı yaptırımlara dönelim. ABD Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir yetkili, Türkiye’ye yönelik yaptırımların, "ABD'nin ürün ve teknolojileri için ihracat lisansı ve yetkilerinin verilmesinin yasaklandığını" kaydetmişti.

Ayrıca herhangi bir uluslararası finansal kuruluşun Türkiye’nin savunma sanayine 10 milyon doları aşan kredi ve borç vermesinin kısıtlandığını ve bazı üst düzey yetkililerinin ABD'ye girişinin de yasaklandığını ifade etmişti. İşte bu durum Türkiye’nin yıllardır arayıp da bulamadığı eşsiz bir fırsatı ayağımıza kadar getirmiştir. ABD ile köprüleri atmasak dahi bu güne kadar aleyhimizde uygulanan birçok anlaşma maddesini çöpe atma fırsatı doğmuştur. 1970’li yıllarda ABD ambargosu nedeni ile ABD üslerini kapatmış ve sonucunda milli bir savunma sanayi geliştirme fırsatını yakalamıştık. Bugün ürettiğimiz dünyanın en gelişmiş korvet ve fırkateynleri işte bu ambargonun getirdiği savunma endüstrisi kurma çabaları sonucunda elde edilmiştir. Sonrasında güdümlü mermi ve insansız hava araçlarında açıkça ambargo konulmuş fakat bu küstahça tavır tam tersi bir etkiye sebep olmuştu. Şimdi dünyanın en gelişmiş araçlarını ve mermilerini üretme kabiliyetine sahip olduk. Üstelik bunu satarak büyük gelirler elde edebiliyoruz.

Ambargonun nasıl fırsata dönüştüğünü başka bir örnekle izah edeyim. Donanmada görev yaparken Türkiye’nin üretmiş olduğu ve Refakat Filotillasının sancak gemileri olan Berk ve Peyk uzun yıllar donanmada hizmet etmişti. Halbuki bu muhriplere ne kadar olumsuz söz söylenmişti. ABD beslemesi bazı kişiler milli otomobilimiz Devrim’e karşı yürütülen propaganda benzeri sözler ile bu gemiler için alay ediyorlardı. Dizaynından tutun üzerindeki silahlara kadar demedik terbiyesizliği bırakmamışlardı. Fakat bu gemiler ile başlayan milli savaş gemisi üretimi günümüzde akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Almanlar ile beraber yürütülen MEKO fırkateyn projesinden sonra dünyanın en gelişmiş fırkateynlerini üretme kabiliyeti kazanmış durumdayız. Halen uçak gemisi de dahil olmak üzere milli gemilerimiz,denizaltılarımız üretiliyor hatta Pakistan ve Ukrayna’ya ihraç edilerek önemli bir aşamayı geçmiş durumdadır. Demek ki ABD’nin müttefik ülke aleyhine açıkça “muhasım ülke” sıfatını kullanarak uyguladığı bu ve benzeri edepsizlikleri eskiden yaptığımız gibi fırsata çevirebiliriz. Nitekim defalarca isteyip de vermedikleri hava savunma silahları yerine Hisar isimli güdümlü mermi sistemleri ile cevap verdik.

Dünyanın muharebe sahasında üstünlüğü kanıtlanmış Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) lar sayesinde zaferler elde ettik. Hatta dünya savunma stratejilerini kökten değiştirecek adımları atma konusundaki ilk adımlar ülkemizden geldi. Peki, bundan sonra ne yapmalıyız? Soruya cevap vermeden önce “neyi yapmamalıyız” konusunu dile getireyim. Öncelikle diğer yanağımızı “yeniden tokat yemek” için uzatmamalıyız. Açıkça Türkiye’yi muhasım yani düşman ülke konumuna sokup cezalandıran ABD’ye “edepsizliğine devam edebilirsin” şeklindeki bir yaklaşımdan uzak durmalıyız. Halihazırda üzülerek söylemeliyim ki ABD ile hala eski onursuz ve ülkemizin menfaatlerini ayaklar altına alan ilişkiler sürdürülmeye devam ediyor. (Devamı yarın)