RTÜK olarak medya okuryazarlığını artırmaya yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini belirten Şahin, gençlerin RTÜK'ü yalnızca ceza veren bir kurum olarak algıladığına dair yanlış bir kanıyı düzeltmek gerektiğini söyledi. Şahin, "Son 6 yıldır görev süremde ağırlıklı olarak tedbirler ve farkındalık eğitimleri ön plandaydı. Ancak sosyal medya ortamında yalan gerçekliklerle daha fazla karşılaşıyoruz. Algı yönetimi, yanlış dezenformasyonun etkisiyle çok daha fazla dikkat çeker hale geldi. Doğruya rağbet, doğru yapılana ilgi belki de azaldı" ifadelerini kullandı.

"Paylaşılma ve beğenilme isteği prim yapmakta"

Sosyal medyadaki yanlış bilgilerin geniş kitlelerce benimsenip paylaşıldığını ifade eden Şahin, "Paylaşılma, görülme ve beğenilme isteği, kötü de olsa artık prim yapmakta. Yalan yanlış bilgiler, algı manipülasyonu yoluyla daha fazla ön plana çıkıyor. Bunu nasıl engelleyebileceğimizi konuşmamız lazım" şeklinde konuştu. Şahin, medya okuryazarlığının artırılması ve dezenformasyona karşı bilinçlenmenin önemini bir kez daha hatırlattı.

İklim değişikliği ve göç, belediyelerin en büyük gündemi

Programa ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise iklim değişikliği ve göçün belediyeler için en önemli iki sorun haline geldiğini söyledi. Altay, "Belediyelerin bu sorunlar üzerinde karar alma mekanizmasının bir parçası olmadığını, ancak ciddi şekilde etkilendiğini" ifade etti.

Sıla bebeği ölüme götüren olaylar silsilesi! En önemli delili yok etmiş Sıla bebeği ölüme götüren olaylar silsilesi! En önemli delili yok etmiş

"İklim değişikliğinin zararları, düşündüğümüzden çok daha fazla hayatımızı olumsuz etkiliyor" diyen Altay, tüm şehirlerin bu durumla başa çıkmak için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Tuğçe Huy