TGC Anadolu gemisi ziyarete açılıyor: Peki ne zaman ve nerede ziyaret edilebilecek? TGC Anadolu geminin önceki ziyarete açılışında vatandaşaların yoğun ilgisi dikkat çekmişti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası ülkemizin 100. yılına özel Bakanlığın girişimleriyle birlikte TGC Anadolu ziyarete tekrar açılacak. Peki nerede ve ne zaman açılacak. Tüm bu sorulara yanıt veren haberimizi sizin için derledik. 

Milli Savunma Bakanlığı 3

TGC ANADOLU GEMİSİ NE ZAMAN ZİYARETE AÇILACAK? 

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) resmi sitesinden yaptığı paylaşımda TGC Anadolu gemisinin tekrar ziyarete açılacağı bilgisinin verildi. Açıklamanın devamında ziyaret tarihinin 31 Ekim-02 Kasım 2023 olacağı, geminin ziyaret saatinin ise 10.00-18.00   arasında yapılacağı bildirildi. 

TGC ANADOLU NEREDE ZİYARET EDİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) geminin nerede ziyaret edileceğini sorusuna ise önceki gibi geminin İstanbul Sarayburnu'nda demirlediği bilgisini verdi. 

Milli Savunma Bakanlığı 2

Yenidoğan Çetesi duruşması ertelendi Yenidoğan Çetesi duruşması ertelendi

TGC ANADOLU'NUN ÖZELLİKLERİ NELER? 

TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve yüksekliği 58 metredir. TCG Anadolu'nun tam yüklü deplasmanı 27.436 tondur, tam yükle en az 20,5 knot azami sürat, 16 knot ekonomik süratle seyir edebilir. Ayrıca ekonomik süratle 9.000 deniz mili yol katedebilir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve yüksekliği 58 metredir. TCG Anadolu'nun tam yüklü deplasmanı 27.436 tondur, tam yükle en az 20,5 knot azami sürat, 16 knot ekonomik süratle seyir edebilir. Ayrıca ekonomik süratle 9.000 deniz mili yol katedebilir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı

TGC ANADOLU İÇİNDE KAÇ ADET UÇAK BARINDIRABİLİR? 

TCG Anadolu uçuş güvertesi üzerinde 6 adet iniş alanı ve 12 derecelik bir uçuş rampasına sahiptir. Uçuş güvertesi üzerinde 10 helikopter veya 11 silahlı insansız hava aracı konuşlandırılabilir. Ayrıca uçuş güvertesinin altındaki hangar katında 19 helikopter veya 30 SİHA konuşlandırılabilir. Türk Deniz Kuvvetleri, saf savaş durumunda gemiyi uçak gemisi olarak kullanabilir. Gemi hangarda 25 adet, uçuş güvertesinde 6 adet AV-8B Harrier ve F-35B tipi savaş uçağı taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Uçuş güvertesi ile hangar arasında iki adet; biri pupada, biri geminin sancak tarafının köprü önünde asansör bulunmaktadır.

12 derecelik uçuş rampası, gemi üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştırmakta ve helikopterler dışında uçakların da kullanımında kolaylık sağlamakta. 
 

Editör: Celal Topçu