Pembe rengi ile ünlüydü! Meyil Obruk Gölü tamamen kurudu Pembe rengi ile ünlüydü! Meyil Obruk Gölü tamamen kurudu

2024 yılı itibarıyla tavuk fiyatlarında da önemli artışlar yaşandı. Artan yem maliyetleri, enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar ve üretim maliyetlerindeki yükselmeler, tavuk ürünlerinin fiyatlarını da etkiledi. Tüketiciler hem uygun fiyatlı hem de kaliteli tavuk ürünlerine ulaşmak için marketlerde fiyat karşılaştırmaları yaparken, farklı markalar arasında seçim yapmaya çalışıyorlar.

Zamlar ve Fiyat Değişiklikleri
2024 yılı boyunca tavuk fiyatları %20 ila %40 arasında zamlandı. Bu zamlar, tavuk ürünlerinin çeşidine göre farklılık gösterse de, en çok zamlanan ürünler arasında bütün tavuk, göğüs eti ve baget gibi temel ürünler yer alıyor. Marketlerde bütün tavuk fiyatları 60 TL ile 100 TL arasında değişirken, tavuk göğsü gibi parçalar 80 TL ile 120 TL arasında satılıyor. Özel yetiştirilen organik tavuklar ise daha yüksek fiyatlarla satılmakta ve fiyatları 120 TL ile 200 TL arasında değişebiliyor.

En İyi Tavuk Markaları
Tavuk ürünleri konusunda kalitesiyle öne çıkan markalar arasında Banvit, Şenpiliç, Lezita, Erpiliç, ve Torku yer alıyor. Bu markalar, hijyen standartlarına önem veren, yerli üretim yapan ve tüketiciler arasında güven kazanmış markalardır. Özellikle organik ürünler konusunda hassas olan tüketiciler, Torku ve Banvit gibi markaları tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra, Lezita ve Şenpiliç, yaygın olarak tercih edilen uygun fiyatlı seçenekler arasında yer alıyor.

Kaliteli Tavuk Ürünleri ve Fiyatları
Organik sertifikalı ve serbest gezen tavuk ürünleri daha yüksek fiyatlarla sunulmakta. Bu kategoride özellikle Banvit Organik Tavuk, Torku Doğal Tavuk, ve Erpiliç Organik gibi ürünler kilogram başına 100 TL'den başlayarak 200 TL'yi bulabiliyor. Standart ürünler ise genellikle daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor ve büyük market zincirlerinde indirim dönemlerinde fiyatlar daha cazip hale gelebiliyor.

Kaynak: aslinda.com