Rafızilerin uydurduğu muta nikahı, en sonunda İranlı kadınları da isyan ettirdi.

İslamiyet ile uzaktan yakından alakası olmayan İran rejimi ve devrim muhafızlarının Müslüman ahaliye yaptığı zulümler yetmiyormuş gibi şimdi de çoluk çocuk demeden insanları katlediyorlar.

Dünyanın her yerinde Müslüman kadınlar başörtüsüne uzanan elleri kırarken İran da tam tersine kadınlar başlarını açıyorlar.

Peki bu tuhaf durumun sebebini hiç düşündünüz mü?

Kadınlar,  kendilerini örtüleri altında daha rahat ve özgür hissederler. Yabancı erkeklerin gözleri ile kadınları taciz etmelerine karşı tesettür en tabii ve fıtri korunma yöntemidir. Fakat İran’daki kadınlar zaten yarım yamalak örtülerini de kaldırıp atmaktadırlar.

İran’daki muta nikahı ve benzeri yöntemler; kadınları asağilamakta ve alınıp satılan bir meta haline getirmektedir. Namus ve ahlak kavramını ortadan kaldıran bu çirkin davranış yeryüzünde sadece İran Rafızilerinde bulunmaktadır. (Rafızi kelimesi Arapca dinden çıkıp giden demektir)

Muta nikahı belirli bir süre karşılığında evlenmek demektir. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak sözleşme yapılıp güya erkek ve kadın evlenmektedir. Bu çok çirkin ve insanı utandıran davranış biçimini sadece İranli yöneticiler uygulamakta kadınları devlete isyan edecek derecede protesto etmeye yol açmaktadır.

Bu çirkin davranışın tarihi kökenleri vardır. Mazdek krallarına kadar uzanan bu gelenek bir kısım İran toplumu tarafından benimsenmiştir. Evliliği ortadan kaldıran ve bir çeşit komün hayatına benzeyen bu ahlaksız davranışın temelinde Zerdüşt ve Mazdek rahiplerinin tesiri vardır.

İran toplumunda kral olmuş Şah Kavat, kendi ailesini evlilik kurallarının aksine Mazdek rahiplere peşkeş çekmiştir. Yetmedi bu iğrenç davranışı toplumun geneline yaymaya çalışmıştır.

 488 yılında imparatorluk tahtına çıkan Şah Kavat’ın Mazdeklere katılması İran’da büyük bir dönüm noktası olmuştur. Sasani topraklarında, Mazdek inancı onun sayesinde serbestçe yayılmıştir. Zengin ve asilzadeler güç kaybederken sosyal hayat ve kadın erkek ilişkileri boyut değiştirmiştir.

Şah Kavat, Mazdekizm’e bağlılığını ve özel mülkiyeti tanımadıgıni göstermek için eşinin Mazdek ile ilişkiye girmesine izin vermişti. Böylelikle, ismini kötüye çıkaracak sıfatı da kazanmış oldu.

Halbuki onun yerine tahta oturan Khosrau (Kisra), ortak mülkiyeti sapkınlık olarak görüyordu. Meşhur Veziri Nuşirevan ile birlikte Mazdek ve onun yolundan dönmeyenler idam edildi. Mazdek inancı, zayıf da olsa bir süre daha İran kırsalında yaşamaya devam etti. Mazdek’in sapkın anlayışının ifadesi olan Kavat (gavat) ismi, Orta Doğu dillerinde karısını pazarlayan kişi anlamında hakaret amaçlı kullanılır oldu.

Her şeyi mübah olarak sayan Mazdek, Kral Kavat’ı da kendi inancına sokmuştu. Günümüzde de bazı guruplar Mazdekilere paralel bir şekilde amacına ulaşmak için her şeyi mubah sayan ibahe düşüncesindedirler.

Bunlar sadece İran toplumunun değil bütün insanlığın yüz karasıdır ve fitnesi kıyamete kadar unutulmayacaktır.

Fetö örgütü de bu inanç biçiminden etkilenmiş ve namuslu kadınları her türlü kirli işlerinde kullanacak derecede iğrenç bir vaziyet almıştır.