6- Pirinç
Nem emme konusunda nam salmış olan olan pirinç, ıslanmış akıllı telefonların kurtarıcısı olabilir. Yukarıda değindiğimiz tüm işlemleri uyguladıktan sonra cihazınızı bir gece boyunca pirince yatırmanızı tavsiye ediyoruz.
7- Cihazı test edin
24 saatlik yoğun bakımın ardından sıra cihazı test etmeye geldi. Bataryayı takın ve cihazı açma butonuna basın. Bu esnada cihazdan tuhaf sesler veya herhangi bir yanık kokusu gelirse hemen işlemi dudurun ve mümkünse bataryayı yerinden çıkartın.
8- Cihazı bataryası takılı değilken şarja takın ve çalıştırmayı deneyin
Bu işlemi arızanın bataryadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek amacıyla yapıyoruz. Şayet akıllı telefonunuz bataryası takılıyken açılmaz, direkt olarak şarja takılıyken açılırsa sorun büyük ihtimalle bataryadan kaynaklanıyordur. Yeni bir batarya alın
9- Cihazı kesinlikle sökmeyin ve teknik servise başvurun
Tüm işlemlere rağmen cihazınızı çalıştırmayı başaramadıysanız kesinlikle sökmeyi düşünmeyin.
Hemen en yakın servisin yolunu tutun ve kesinlikle ıslandığı gerçeğini saklamayın. Birçok kullanıcı garantiden yararlanabilmek için suya düştüğü gerçeğini gizler fakat teknik servis çalışanları zaten bunu hemen anlayacak eğitime sahipler.
10- Kaliteli koruma kılıfları
kullanın
Ucuz plastik kapaklar yerine ünlü markaların koruma kılıflarından kullanın. Bu kapaklar takılı oldukları cihazları hem darbelerden hem de sıvı temasından koruyacaktır. Birkaç bin lira verilip alınan cihazı korumak için kapağa 50-100 lira daha vermek mantıklı değil mi?
Sonuç olarak akıllı telefonun suya düşmesi kullanıcıların en çok çekindiği konuların başında geliyor ve ne yazık ki bazen geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabiliyor. Bu durumdan korunmanın en iyi yolu kaliteli bir kapak kullanmak ve cihazı sıvıların bulunduğu ortamlardan mümkün olduğunca uzakta tutmak.