Çok değil. Yaklaşık 1 yıl önce meydana geleden 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 50 binin üstünde canımızı yitirdik. 100 binin üstünde yaralımız var. 11 ili etkileyen 2 büyük deprem çok büyük bir alanda meydana geldi. Depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı. 1 yıl içinde depremzedelere konutları yeniden yapılıp verilmeye başlandı. Türkiye deprem gününden bu yana tek yürek oldu. Sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan yardımlar geldi.

HİKAYELER YÜREKLERİ DAĞLADI

Depremin ardından hikayeler yürekleri dağladı. Bu hikayeler tüm vatandaşlarımızın acısı oldu. Depremin ardından provokasyonlara izin verilmedi. Sorumlular hesap verdi. Hesap pveren bir diğer kişilerde müteahhitler oldu. Yakalanıp yargılanmaya başlandı.

EBRAR SİTESİ’Nİ DEPREME DAYANIKLI DİYE SATMIŞLAR

Kahramanmaraş depremlerinin sembol ismi olan Ebrar sitesinde 1400 canımızı kaybettik. 6 Şubat depremleri dolayısıyla Ebrar Sitesi’nden canlı çıkan bir vatandaşımızın anlattıkları gerçeklik ibretlik.

Fatih Yürürdurmaz Ebrar sitesisinin sakinlerinden biri. Ebrar Sitesi F Blok’ta oturan Yürürdurmaz  evlerin tamamına yakınının yıkıldığını dile getirdi.

Bakın Yürürdurmaz o geceyi nasıl anlattı

“Depremin ilk gecesi uyuyamamıştım sonra geri uzandım, fakat aradan birkaç dakika içerisinde eşim de kalktı sonra da sarsıntı başladı. Yataktan kalktım ama tabi evin depreme dayanıklı olduğunu bildiğimiz için, depreme dayanıklı olarak aldığımız için dolabı tutuyordum. Birden apartman aşağıya düştü. Gözümü açtım ki duvarlarla iniyorduk aşağı. Zemin artı 11 katlı bir apartmandı hepsi un ufak oldu. Yaşam boşluğu içerisinde kalmışız, eşim ile konuşabiliyorum ama karanlıktı. Ambulans gelmiş, zannedersem bir saat sürdü bizim çıkmamız”
 

“Biz deprem sonrası normal bir yoldan iner gibi bu yola indik. Her taraf kapalı, bütün apartmanlar çökmüş. Bildiğimiz küçük bir kıyamet oldu, ölüm ile yaşam arasında çizgiydi. Ölmedik ama bütün komşularımız, tanıdıklarımız öldü. Enkazdan sesler geliyor insanın yüreği sızlıyor. Sen çıktın ama onlar çıkamadı elinden gelen bir şey yok”

 “Ben bu Tevfik Tepebaşı’ndan bu daireyi alırken, daha önce aldığım daireyi kendisine verdim. Buranın depreme dayanıklı olduğunu söyledi, biz de depreme dayanıklı olduğuna güvenerek bu daireyi almıştık. Ama tabi 5 saniyede yıkılınca depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Bütün apartmanların tamamı yere yapışmış, bir tane sağlam kalmamış. Yani buradakilerin birçoğu depreme dayanıklı diyerek yapılmış. Fakat 5 saniye dayandığına göre bu işin içerisinde bir hile var”

Depreme dayanıklı olan bir yer 5 saniyede nasıl göçer? Depreme dayanıklı olan bir yerde nasıl 1400 can gider? Bu sorulara cevap verebilir mi Ebrar sitesinin müteahhidi. Veremedi. Şu an müteahhidlerinden biri olan Tevfik Tepebaşı tutuklu.

Allah bir daha bize deprem acısı yaşatmasın.